Site Logo
Hej där!

Om mig

En del fotografer ser allt i svart och vitt. Det gör jag också – ibland. Men lika ofta ser jag livet i bubblande färg. Eller i gråtoner. Allt beroende på känslan för dagen, vad jag fotograferar och vad som ska uppnås. Jag vill inte begränsa mig. Jag kan inte begränsa mig. Jag är för ung för att begränsa mig. Det är du med – oavsett hur gammal du är.

Däremot är jag rätt säker på vad jag vill med mitt fotograferande. Och vad jag kan. Jag tycker inte att det är särskilt kul med landskapsfotografi. Eller att plåta fåglar och små blommor. Följaktligen kommer jag aldrig bli riktigt bra på det heller. Men människor. Att plåta människor skulle jag kunna ägna resten av mina dagar åt: Enskilda porträtt, människor som interagerar i sociala sammanhang eller bara lever sina liv.

I en tid då alla är fotografer kan i princip alla ta ok bilder på varandra. Men vill man ha mer än ok bilder. Vill man bilder som berättar något om personen i fråga, bilder med ett genuint uttryck som förmedlar en känsla även för utomstående. Ja, då kanske jag kan vara behjälplig.

“Every picture tells a story.”

Knut heter jag. Delvis reklamare, delvis fotograf. Något mer det förra än det senare även om förhållande dem emellan har börjat ändra sig lite på senare tid.

Jag har upptäckt att det är två professioner som går utmärkt att kombinera och att det finns rätt många likheter mellan dem. Jag tror mig också har nytta av min reklambakgrund i mitt fotograferande. Dels har jag med mig ett grafiskt tänk från reklamvärlden men framför allt ett kommunikativt förhållningssätt – storytelling är centralt i båda mina roller.

Som du nog förstår specialiserar jag mig på att fotografera människor och event i olika former. Både i naturliga miljöer och i studio. Så vill du dela med dig lite av din tillvaro så delar jag gärna med mig av mina bilder. Och vem vet vad vi kan skapa tillsammans då? Det finns det bara ett sätt att ta reda på.

Hör av dig.

Och vad kostar kalaset då?

Jo, det är inte helt oviktig fråga men inte helt lätt att svara på. Beroende på uppdragets karaktär, omfång och ambitionsnivå kan priserna variera en hel del och innan vi pratat ihop oss om det är det inte helt lätt att sätta priser. För att du ändå ska få en hyfsad indikation kan du utgå från att jag tar 1000 kronor i timmen samt 300 kronor per levererad högupplöst bild. Beroende på uppdragets karaktär ingår det även ett webgalleri med lågupplösta bilder.

Minimidebitering är 1 timme. I förekommande fall utgår reseersättning med 40 kr per mil.