R

Rätt ofta får jag förfrågningar om att ta pressbilder vilket är kul eftersom jag verkligen gillar det; pressbilder är  oftast mer “levande” än vanliga medarbetarbilder och möjligheterna att jobba med miljö, poser och uttryck är större. Vad gäller just uttrycket är det viktigt att ha en ganska stor spridning på dem; ska bilden användas i ett allvarligt sammanhang eller när du är riktigt irriterad på någonting funkar det ju inte så bra med leende, glada bilder. Och givetvis spelar ju ditt yrke och hur du vill framställas stor roll.

Sedan kan det ju vara bra att ha några mer formella bilder och några mer informella. Har man möjlighet att ta med lite ombyte samt skifta miljöer är det toppen. Krångligt kanske du tycker men det är det inte. Och det är absolut värt det! ta tex bilderna på Sacos ordförande Göran Arrius här nedan; Han hade med sig en extra kavaj och en tröja på vår riktigt trevliga promenad i omgivningarna av Sacos kontor i Gamla stan.

Så, vet du med dig att du lite då och då figurerar i press – oavsett om det är lokalpress eller DI – så kanske det kan vara värt att fundera över att ta lite nya pressbilder. Här nedan ser du hur det skulle kunna bli.

CLOSE MENU