Invigning Avicii Experience

Härom veckan invigdes Avicii Experience på Space i Stockholm. Avicii Experience är en permanent utställning som initierades av Tim Berglings farKlas Bergling och Per Sundin, VD för Pophouse Entertainment. Ansvariga för framtagandet att utställningen har Ingmarie Halling och Lisa Halling-Aadland varit. Jag är full av beundran över dem och alla de andra inblandade; Tims allt för tidiga bortgång var ju oerhört tragiskt men med Avicii Experience har man ändå lyckats skapa någonting positivt som kommer ge glädje åt så många - om än kombinerat med stor saknad.

För min del var arbetet uppdelat på fyra dagar; det började med en genomgång på måndagen där lokaler, tider och aktiviteter gicks igenom, det är alltid lite skönt att veta vad man har att jobba med och vad som kommer att hända lite innan det är dags på riktigt. På torsdagen var det dags för pressfotografering och bandklippning med prinsparet som hedersgäster. Pressbilder tar jag rätt ofta men sällan i så här nära "samarbete" med ett gäng pressplåtisar från nyhetsbyråerna. Man kan ju lugnt påstå att en del av dem har utvecklat en helt annan teknik ( läs bufflighet) än vad jag är van vid vad gäller ens eget förhållande till både motiv, arrangör och andra fotografer. En erfarenhet att bära med sig till nästa gång.

Fredagen bestod av mingel och buffé för inbjudna gäster, i huvudsak familj och vänner till Tim samt andra som på olika sätt varit inblandade i projektet. En förhandsvisning av utställningen stod också på agendan. Förutom att bara dokumentera själva eventet var mitt uppdrag också att få bra bilder på lokaler och mat i syfte att användas i framtida marknadsföring av anläggningen. En del produktspons förekom också och då är det såklart bra att få med de produkterna på ett hyfsat naturligt sätt. Det är ett rätt vanligt upplägg vad gäller företagsevent och det är bra om man som uppdragsgivare tänker igenom och informerar fotografen om eventuella intressenter och mål som inget missas. I detta fall var informationen föredömlig.

På lördag var det så dags för den officiella invigningen och jag stod på insidan och förevigade den allra första besökaren när han klev in genom dörren. Han följdes såklart av fler och jag tror att de alla var precis lika berörda och imponerade av vad de fick uppleva. Jag har nog aldrig förstått riktigt hur stor Avicii var fram tills nu. Jag visste han var stor, men inte såhär stor. Jag mötte besökare från olika världsdelar som sjöng, som grät, som berättade och som i några fall flyttat till Sverige bara pga av sin kärlek till Avicii. Mäktigt.

Stort tack till Space och Balodis PR för att jag fick vara med på denna upplevelse.

CLOSE MENU
error: Content is protected !!